COVID-19 Update

In line with international standards to provide you with the safest environment, we have introduced the following additional precautionary measures at our facilities:

  • Limiting the number of people within our facilities to ensure physical distancing can be maintained.
  • Restricting access to patients with scheduled appointments only.
  • Restricting accompanying adults to only one person.
  • In the case of children under 12, allowing access only to those with a scheduled medical appointment.

Learn more about ICLDC’s Commitment to Safe Healthcare

Tips To Lower Cholesterol

نصائح لمساعدتك في تخفيض نسب الكوليسترول

Cholesterol is a fatty substance that is found in your blood. There are two types of cholesterol: LDL and HDL.

  • LDL cholesterol (bad cholesterol) can build up in the walls of your arteries and increase your risk of heart disease and stroke
  • HDL cholesterol (good cholesterol) removes bad cholesterol from the blood, high levels of HDL reduce your risk of heart disease and stroke.

It is important to know the levels of good and bad cholesterol in your blood. Too much of the bad type or not enough of the good type can put you at risk of coronary heart disease, heart attack or stroke.

الكوليسترول هو مادة دهنية موجودة في الدم. هناك نوعان من الكوليسترول: الكوليسترول الجيد (HDL) والكوليسترول الضار (LDL).

  • يمكن أن يتراكم الكوليسترول الضار (LDL) في جدران الشرايين وأن يزيد من خطر الإصابة بأمراض القلب والسكتة الدماغية.
  • الكوليسترول الجيد (HDL) يزيل الكوليسترول الضار من الدم ، كما أن المستويات العالية من الكوليسترول الجيد تقلل من خطر الإصابة بأمراض القلب والسكتة الدماغية.

من المهم معرفة مستويات الكولسترول الجيد والضار في دمك. النسبة المرتفعة من الكوليسترول الضار أو النسبة المنخفضة من الكوليسترول الجيد يمكن أن تعرضك لخطر الإصابة بأمراض القلب التاجية أو النوبات القلبية أو السكتة الدماغية.

Guides to help you consume a low-fat & low-cholesterol diet

استعمل الجداول التالية لتساعدك في تناول الأطعمة قليلة الدسم و قليلة الكوليسترول

Grains & Starches

Choose more often whole grain products

CHOOSE…
  • Bread (whole wheat, pumpernickel, rye, multi-grain)
  • Dishes made with tomato sauce
  • Rice (basmati, wild), boiled
  • Barley, burghul
  • Whole grain cereals (i.e. all bran, oatmeal, muesli)
  • High fibre crisp bread
INSTEAD OF…
  • Baked pastries (i.e. croissants, danish, donuts, cakes, cookies)
  • Dishes made with butter/cream sauce

البقوليات والنشويات

حاول اختيار منتجات الحبوب الكاملة باستمرار.

اختر...
  • خبز (قمح كامل، خبز الأرز، خبز الجاودار، خبز حبوب متعددة)
  • المعكرونة المطبوخة دون إضافة زبدة/صلصة الكريمة
  • أرز (البسمتي، البري)، المسلوق
  • شعير، برغل
  • حبوب كاملة (مثال: نخالة، الشوفان)
  • خبز الجادوار
بدلاً من ...
  • شطائر مخبوزة (كروسان، شطائر محلاة، دوناتس، كعك، بسكويت)
  • الأطعمة التي تحوي على الزبدة/صلصة الكريمة

Fruits & Vegetables

Aim for 5 servings per day and always ask for salad & fruit dressing on the side

CHOOSE…
  • Fruits & Vegetables – fresh or frozen
INSTEAD OF…
  • Crispy curls
  • French fries
  • Fried/tempura vegetables
  • Fried onion rings
  • Coconut Fried fruit

الخضراوات والفواكه

حاول استهلاك خمس وجبات في اليوم واطلب دائماً السلطة والفاكهة مع ابقاء التوابل جانباً.

اختر ...
  • الفاكهة والخضار- الطازجة أو المثلجة أو المعلبة
بدلاً من...
  • رقائق هشة
  • بطاطا مقلية
  • خضار/تمبورة مقلية
  • حلقات البصل المقلية
  • الفاكهة المقلية جوز الهند

Milk & Alternatives

Choose more often fat-free or low-fat dairy products

CHOOSE…
  • Cheeses (fat-free/low-fat <15-20% milk fat)
  • Laban/Labneh (fat-free/low-fat)
  • Milk – fat-free/low fat
  • Yoghurt, unsweetened – fat-free/low-fat (plain or flavoured)
  • Soy/Rice beverages – fat-free/low-fat
INSTEAD OF…
  • Cream, Kashta
  • Full-fat cheeses (gruyere, kashkaval, cheddar, parmesan)
  • Fried/tempura vegetables
  • Full-fat milk & yoghurt
  • Whipped cream

الحليب وبدائله

حاول اختيار منتجات الألبان خالية الدسم او قليلة الدسم.

اختر...
  • الأجبان (خالية الدسم/قليلة الدسم أقل من 15-20% من الحليب الدسم)
  • لبن/لبنة (خالية الدسم/قليلة الدسم)
  • حليب - خال الدسم/قليل الدسم
  • لبن غير محلّى - خال الدسم/قليل الدسم (عادي أو ذو نكهة)
  • مشروبات من الصويا/الأرز - خالية الدسم/قليلة الدسم
بدلاً من...
  • كريمة، قشطة
  • أجبان كاملة الدسم (جبن أصفر جرويير، قشقوان، شيدر، بارمزان)
  • خضروات مقلية / تمبورا
  • حليب ولبن كامل الدسم
  • كريمة مخفوقة

Meat & Alternatives

Use the following cooking methods more frequently: broiling, steaming, poaching, baking, boiling, roasting or barbecuing, trim off all visible top fat & remove the skin. Consume red meat no more than twice (2x) a week.

CHOOSE…
  • All kinds of beans, chickpeas, lentils, peas
  • Fish
  • Poultry – no skin
  • Lean cuts of meat beef
  • Egg whites
  • Egg yolks (limit to 2x/week)
  • Tofu, low-fat
INSTEAD OF…
  • Luncheon meat, smoked meat, hotdogs
  • Fried eggs
  • Fried meats
  • Fried fish, caviar
  • Organ meats: liver/kidney/brain
  • Shawarma
  • Shrimps

اللحـوم وبدائلها

استخدم طرق الطبخ التالية باستمرار: تسخين، سلق، البخار، َخبز، غلي، تحميص أو الشواء، إزالة الدهون الظاهرة والجلد. لا تستهلك اللحم الأحمر أكثر من مرتين في الأسبوع.

اختر ...
  • كافة أنواع البقوليات، الحمص، العدس، الفاصولياء
  • السمك
  • دجاج - منزوع الجلد
  • قطع من لحم البقر (الهبرة)
  • بياض البيض
  • سفار البيض (مرتين بالأسبوع)
  • توفو قليل الدسم
بدلاً من ...
  • لحم المرتديلا، اللحم المدخن، النقانق
  • بيض مقلي
  • اللحوم المقية
  • السمك المقلي، الكافيار
  • لحوم الأعضاء الداخلية: (الكبدة، الكلاوي، النخاع)
  • شاورما
  • الروبيان

Fats & Oils

CHOOSE…
  • Unsaturated oils – olive, canola, sunflower, soybean
  • Salad dressings – fat-free/low-fat made with unsaturated oils
  • Poultry – no skin
INSTEAD OF…
  • Butter, ghee, lard, margarine, mayonnaise

الدهون والزيوت

اختر ...
  • زيوت غير مشبعة - زيت الزيتون، زيت الكانولا، زيت العصفر او زيت الصويا
  • توابل السلطة - خالية الدسم/قليلة الدسم معدة من الزيوت غير المشبعة
  • المكسرات والبذور (باعتدال)
بدلاً من..
  • الزبدة، السمنة، الدهن، المارجرين، المايونيز

Desserts

CHOOSE…
  • Fresh fruit – Yoghurt, unsweetened or sugar-free
  • Skimmed or semi-skimmed, sugar-free milkshake made with fruit such as strawberries or guava
  • 70-85% chocolate (small amount)
INSTEAD OF…
  • Cakes with icing/Cheesecake
  • Chocolate fondant
  • Crème Brûlée/Crème caramel
  • Biscuits
  • Ice cream
  • Full-fat milkshakes with sugar
  • Milk chocolate
  • Pastries and pies

الحلويات

اختر ...
  • فاكهة طازجة، لبن غير محلى أو بدون سكر
  • شراب الحليب المخفوق خالي أو قليل الدسم وخالٍ من السكر ومصنوع من الفاكهة مثل الفراولة او الجوافة
  • شوكولا بنسبة 85%-70 كاكاو (كمية قليلة)
بدلاً من...
  • كعك مغطى بالسكر، جاتو بالجبن
  • حلوى الشوكولاتة الساخنة
  • كريم برولي/كريم كراميل
  • بسكويت
  • البوظة (آيس كريم)
  • شراب الحليب المخفوق كامل الدسم مع سكر
  • حليب بالشوكولا
  • حلوى الشطائر والفطائر
Start Chat